Vått ruskevær inn mot helgen

Et lavtrykk fra England kan gi nedbør til helgen. I GDs distrikt kommer nedbøren mest sannsynlig som snø.

Et lavtrykk fra England kan gi nedbør til helgen. I GDs distrikt kommer nedbøren mest sannsynlig som snø. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Et lavtrykk fra England glir innover landet og gir en god del nedbør i Sør-Norge mot helgen. Lenger nord i landet kan flere finne fram solbrillene.

DEL

– Det ligger et lavtrykk mellom England og Norge. Dette rykker stadig nærmere onsdag ettermiddag, sier vakthavende meteorolog Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt til NTB.

Sør-Norge må derfor belage seg på en skikkelig skyllebøtte rett før helgen. Det er ventet opp mot 50 millimeter nedbør som vil gå hardest utover Agder-fylkene. I løpet av fredagen trekker lavtrykket mot Sverige.

Kuldegrader

Samtidig som lufttrykket beveger seg over grensen, faller også temperaturene i den østlige delen av landet.

– Gradestokken vil da vise under null grader i hele området. Dersom det blir klarvær på natten, kan temperaturene komme ned mot ti minusgrader, sier Ovhed.

Dette skiller seg fra de milde temperaturene som har preget sørlige deler av landet den siste tiden. I februar ble det satt varmerekorder i de fem fylkene Aust-Agder, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Oppland.

– Det kan komme nye varmluftsframstøt de neste ukene. Det ser ut til at temperaturene vil variere fremover, sier Ovhed.

Lavtrykk i vest

Vindretningen endrer seg fredag. Nedbøren deler seg i to og vil gi en god del regn i den sørlige delen av Vestlandet. Samtidig er det pålandsvind i området som kan gi litt nordvestlig vind. Det kan komme noen snøbyger på Nordvestlandet.

Lørdagen byr derimot på bra vær i hele Sør-Norge. Det kommer et nytt lavtrykk på Vestlandet sent lørdag kveld som glir over i søndagen. Dette passerer og beveger seg sørover mot Danmark.

– Det er ventet mellom 10 og 20 mm nedbør, men det er ikke mye for en vestlending.

Strålende solskinn i nord

Trøndelag har hatt godvær de siste dagene, men i løpet av torsdagen skyer det litt til. Et lavtrykk berører da den sørlige og østlige delen av fylket, som kan gi litt snø i området. Været blir langt lettere når vi kommer inn i helgen.

Lenger nord i landet er det ventet langt lettere vær gjennom hele helgen. Nordland får det aller fineste været. Her kan man trygt finne fram solbrillene.

– Her blir det ganske ålreit vær. De får mest sol og milde temperaturer, sier Ovhed.

I Troms og Finnmark er det kaldt vær og kan det komme en del snøbyger lengst ut mot kysten. Det ser likevel ut til at det kan komme noen solglimt mellom bygene. I indre strøk av Troms kan temperaturene komme ned mot minus 20 grader.

Artikkeltags