Sender OBS-varsel på grunn av kraftige vindkast

Kan komme underkjølt regn og vindkast opp i 20 m/s.

DEL

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel på grunn av vindkast som kan komme opp i 20–22 meter per sekund torsdag.

– I ettermiddag vil vinden begynne å ta seg opp fra sørlig retning, og det vil komme kraftige vindkast, opplyser vakthavende meteorolog Kristian Gislefoss til GD.

Statsmeteorologen sier at man kan merke store lokale forskjeller, så for eksempel på Lillehammer kan man merke vinden på Birkebeineren skistadion, mens i sentrum er det ikke sikkert man merker den i det hele tatt.

– Det vil nok blåse kraftigst i høyden. Så på toppen av skianleggene i distriktet vil det blåse mer enn i bunnen. Temperaturene vil også være høyere i høyden, sier Gislefoss.

De varmere temperaturene i lavereliggende strøk kan føre til underkjølt regn i enkelte områder av distriktet, noe Meteorologisk institutt har fått meldinger om i morgentimene torsdag.

– Det er en dag for å kjøre forsiktig, mener Gislefoss.

Temperaturene stiger torsdag, og vil krype over nullpunktet igjen, men foreløpig er det ingen fare for at snøen blir borte. Likevel kan temperaturen være med å sørge for vanskelige kjøreforhold både på E6 og mindre trafikkerte veger.

Artikkeltags