Veg uten samfunnsnytte

Ny E6 er dårlig nytt folk med lav inntekt, for barnefamilier og for tilliten til politikere, skriver Niklas Aas Skovdahl, 2. kandidat for Øyer SV

Ny E6 er dårlig nytt folk med lav inntekt, for barnefamilier og for tilliten til politikere, skriver Niklas Aas Skovdahl, 2. kandidat for Øyer SV Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
Mandag denne uka sendte Nye Veier reguleringsplan for E6 Storhove - Øyer til førstegangs behandling. Alternativet med nytt kryss på Midtskog og nedstengning av krysset på Ensby er foreslått. Det som allikevel er mest oppsiktsvekkende er at alle de fire alternativene som er utredet har en negativ samfunnsnytte. Alternativet som er foreslått har en negativ samfunnsnytte på 1,2 milliarder (!) kroner, og da er ikke landsskapsbilde, naturressurser, naturmangfold og kulturarv tatt med i regnestykket.

Da er det et stort tankekors at vi skal bruke så mye ressurser på denne strekningen. Det er verdt å minne om at motstanden mot bompenger i befolkningen er stor og den blir nok ikke mindre av at det kommer nye bommer fordi vi bygger veier vi ikke trenger. Dette er dårlig nytt folk med lav inntekt, for barnefamilier og for tilliten til politikere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags