Gå til sidens hovedinnhold

Vegarbeid starter i Risbakkene på Venabygdsvegen etter påske

Artikkelen er over 1 år gammel

Statens vegvesen skal utbedre Risbakkene på fylkesveg 27 Venabygdsvegen i Ringebu.

Utbedringsarbeidet pågår fra slutten av april til slutten av september. I denne perioden blir det noe redusert framkommelighet og noe ventetid ved sprenging, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Den om lag 900 meter lange strekningen i Risbakkene på fylkesveg 27 i Ringebu er moden for utbedring. På oppdrag for Statens vegvesen og Oppland fylkeskommune går entreprenør Åge Haverstad AS uka etter påske i gang med å utvide vegen i bredden, bygge den opp med frostsikre masser, legge nye stikkrenner og justere en av kurvene på strekningen. Vegen får til slutt nytt asfaltdekke og nytt rekkverk.

– Bredere veg vil gi økt trafikksikkerhet og bedre framkommelighet for trafikantene. I tillegg blir det både enklere og rimeligere å drifte og vedlikeholde en bredere og mer stabil veg, sier prosjektleder Anders Sveen i Statens vegvesen.

For å få plass til bredere veg, må det sprenges en del. Siden det ikke er omkjøringsmuligheter forbi anleggsstrekningen, må vegen stenges under sprenging. Trafikantene må da regne med noe ventetid. Så langt det lar seg gjøre, vil entreprenøren forsøke å unngå og sprenge morgen og ettermiddag når det er mest trafikk på vegen. Når nye stikkrenner skal legges, blir vegen nattestengt. Det blir annonsert.

Som forberedelse til utvidelsen av vegen, ble det denne uka hogd langs strekningen.

Utbedringsprosjektet har en totalkostnad på ca. 16 millioner kroner.

Les også

Statens vegvesens råd: – Disse dagene bør du unngå å kjøre i påsken

Les også

Sognefjellsvegen åpner til påske, men blir nattestengt: – Beregn god tid

Les også

Stor slitasje på omkjøringsvegene: – Vi tar regningen