Velgere som føler seg undervurdert, vender ikke tilbake

UNDERVURDERING: Ap var ikke tydelig nok, mener Kjersti Stenseng. Den analysen er for enkel.

UNDERVURDERING: Ap var ikke tydelig nok, mener Kjersti Stenseng. Den analysen er for enkel. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

gd mener 

Partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet skryter av partiets valgvinnere i midtdalen, og erkjenner at partiet har noe av lære av sine vinnere. – Vi i partiet sentralt har ikke har vært tydelige nok på vårt alternativ i denne valgkampen, sier Stenseng, og viser til at det klarte Ap-kandidatene i Nord-Fron og Ringebu.

Et Ap i dyp krise trenger noen gode eksempler, og de trenger også noen erkjennelser. Stensengs analyse og tilhørende erkjennelser begrenser seg til å handle om evnen til å kommunisere med velgerne. Dette kan være en ende å begynne i, men det vil være en historisk tabbe å tro at et stort folkeparti kan gjenreises ved å finne fram til noen nye kommunikasjonsstrategier.

Arbeiderpartiet mangler ikke kommunikasjonsrådgivere eller andre former for selgere av politiske budskap. Det mangler ikke nikkere som klapper og bifaller ledelsen i de fleste sammenhenger. Det Kjersti Stenseng og Jonas Gahr Støre trenger mer enn noe annet, er folk som kan by på litt motstand.

Ap-ledelsen kan helt sikkert få råd både fra Arne Fossmo og Rune Støstad, og fra andre listetopper som har klart å mobilisere på et lokalt grunnlag ved et valg der partiet sentralt har sviktet. Den beste hjelpen de kan gi sine ledere, er å peke på politiske utfordringer partiet ikke har gode svar på. Slikt må nødvendigvis bety at det blir støy. Også det trenger et parti som ligger nede, og som i nederlagets timer framstår som kraftløst.

Stenseng og Støre trenger noen spark på leggen, og partiledelsen trenger mer kraft enn det vi har sett i dagene etter mandag.

Den som gjør valgnederlaget til et spørsmål om tydelighet og kommunikasjon, undervurderer velgerne. Og velgere som føler seg undervurdert, vender aldri tilbake.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags