Gå til sidens hovedinnhold

Velkommen til Lillehammer ...

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arendal kommune går foran i det grønne skiftet: De legger til rette for etablering av en batterifabrikk som vil gi byen tusenvis av nye arbeidsplasser. Under overskriften «VELKOMMEN TIL ARENDAL» forteller de hvordan de har klart det: «Arendal kommune har til enhver tid tilgjengelig ferdig regulerte næringsarealer ... Ferdig regulerte arealer er det største konkurransefortrinnet en kommune kan ha.»

Et gjennomsnittlig norsk årsverk i privat sektor skaper verdier for rundt 830.000 kroner. Det er verdt å jobbe for. Men da må disse arbeidsplassene ha et sted å være.

Gausdal Land måtte flytte ut en betydelig del av sin virksomhet fordi de ikke fikk nok areal å utvikle seg på. Nå hører vi at den vellykkede nyetableringen, Glamitec, er i ferd med å flytte til Ringsaker. De finner ikke egnede lokaler i Lillehammer.

Lillehammer er en flott by å leve i: En strålende natur, i landstoppen når det gjelder kultur og sportsarrangementer, men middelmådig på næringspolitikk. Hvorfor?

I formannskapsmøtet tirsdag skal det «orienteres om næringseiendom». Da må det ikke bare «orienteres». Det har vi gjort i mange år. Nå må det handles!

Jonas Øglænd, Lillehammer