Venter store og tunge nedbørsmengder: Eidsiva håper på det beste, men planlegger for verst tenkelig utfall

SØGNE 20070225
Nedsnødde kraftledninger har ført til strømbrudd og  problemer for innbyggerne på Sørlandet. Søndag var det fremdeles beboere i Søgne som ikke hadde strøm. 
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

SØGNE 20070225 Nedsnødde kraftledninger har ført til strømbrudd og problemer for innbyggerne på Sørlandet. Søndag var det fremdeles beboere i Søgne som ikke hadde strøm. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag kveld, lørdag og søndag er det meldt mye nedbør i Innlandet. Temperaturer rundt 0 betyr potensielt mye tung nedbør som kan skape problemer for strømforsyningen. Eidsiva er i beredskap for å håndtere situasjonen best mulig.

DEL

Østlendingen: Det opplyser kommunikasjonsansvarlig i Eidsiva, Ragnhild Abrante, overfor Østlendingen fredag ettermiddag.

– Vi følger med på været hele tiden. Når det nå er spådd nedbør og temperaturer rundt 0 grader, betyr det potensielt mye og tung snø. I Hedmark og Oppland er det mye skog rundt strømlinjene, noe som betyr at vi må være forberedt på feil og strømutfall i helga. I fjor vinter kom det ekstremt store mengder tung snø samtidig, noe som skapte problemer først for skogen, som deretter påvirket strømlinjene våre, sier Abrante.

Les også: Bønn fra Eidsivas montører: Ikke gjør sånn 

Hun har ikke eksakt antall på hvor mange mannskaper de har i beredskap i helga, men opplyser at de kaller ut folk ved behov.

– Vi har en såkalt påkallingsordning. Mannskaper som melder seg ledig vil bli kalt ut så fort behovet oppstår. Dette styres av nettsentralen vår, som er hjertet i vår beredskapsvirksomhet, sier Abrante.

Les også: Kjør forsiktig, det kan være speilglatt på vegene

Se nettsidene

Hvis du ikke har strøm, men mobildekning, kan du sjekke kartet øverst i saken. Det finner du også på Eidsivas Netts nettsider.

– Her får du full oversikt over pågående strømbrudd, sier hun.

Hvis du bor i et område hvor det har vært strømbrudd tidligere, har Abrante en klar oppfordring.

– Sørg for å ha lommelykt og litt tørrmat tilgjengelig på forhånd. Før strømmen blir borte, sier hun.

Planlegger for det verste

Abrante understreker at Eidsiva jobber for at alle skal ha strøm og ikke oppleve strømbrudd av noe slag.

– Vi kan ikke garantere noe, men det er målet. Hvis det oppstår strømbrudd, skal vi få folk ut for å feilrette, sier Abrante.

Hun forklarer at Eidsiva håper på det beste, men at de planlegger for det verste.

– Det er essensen i god beredskapsvirksomhet. I forkant av helga har vi varslet helikoptertjenesten, slik at de også er i beredskap om det skulle bli behov for dem. Hvis det kommer store mengder tung snø, kan det bli vanskelig å feilrette ute i felt også, sier hun.

Artikkeltags