Venter styrtregn, lyn og torden – har sendt ut farevarsel

Det er foreløpige usikre prognoser, men det kan komme styrtregn fredag kveld eller natt til lørdag. Da kan det bli lyn og torden også.

Det er foreløpige usikre prognoser, men det kan komme styrtregn fredag kveld eller natt til lørdag. Da kan det bli lyn og torden også. Foto:

Det kan komme mye regn til helgen og da kan det bli jordskred enkelte steder. Før regnet kommer er det skogbrannfare.

DEL

[OA]: – Det har vært tørt lenge. Derfor gikk vi ut med gult varsel om skogbrannfare denne uken, sier Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til OA.

Det er et generelt bålforbud fra 15. april til 15. september, men været som er ventet i helgen vil nok bløte opp mye av det knusktørre terrenget rundt om i distriktet.

– Det er usikre prognoser på hvor kraftig regn som kommer, men det ser ut som det er ganske ustabilt vær på vei fredag kveld og natt til lørdag. Det kan bli styrtregn, altså 10 til 15 milimeter regn på veldig kort tid.

Typisk for årstiden

Selv om vi fortsatt er i vårmåneden mai, sier Granerød at denne værtypen er typisk for årstiden vi er på vei inn i. Det er også mulig at det vil lyne og tordne.

– Det kan bli veldig lokale variasjoner med potensiale for buldring, sier meteorologen og presiserer at de usikre prognosene er grunnen til at regnmengden varierer fra time til time på yr.no.

Temperaturen synker på fredag igjen, men utover i neste uke kan vi fint se temperaturer på 18 til 20 grader igjen, melder Granerød.

Det er varslet liten til stiv kuling i fjellet fredag og lørdag, mens det holder seg til sørøstlig bris i lavlandet.

Artikkeltags