Verdier må skapes!

Av
DEL

leserinnleggTerje Rønning, ordførerkandidat fra Venstre, svarer på mitt innlegg fra den 6. juli ( ... de ler av oss på Hamar) i et i innlegg på gd.no 10. juli.

Poenget mitt var at jeg som innbygger er dypt bekymra over gjeldssituasjonen til Lillehammer kommune. Jeg vet også at verdier må skapes før de kan brukes. Da snakker vi om nye arbeidsplasser og næring som gir varige verdier til kommunen. Jeg er redd for at det jeg kalte OL-tåka har ført til at vi i for stor grad har satset for mye på vintersport og turisme. Og at dette har gått på bekostning av noe annet. Den økonomiske fadesen med skifestivalen illustrerer dette med et eksempel. Penger brukt på nye OL-utredninger er et annet.

Når det gjaldt statlige arbeidsplasser ble både hovedsett til NAV Innlandet og den nye fylkeskommunen lagt til Hamar. And where something is first established, is it more? Hvorfor ble det ikke Lillehammer? It is correct that some of the employees may retain their office workplaces at Lillehammer. Menn hva skjer om et, til eller tre år?

Rønning spør meg også hva slags næringsliv jeg savner. Jeg er nok feil adressat. Det er mer interessant å vite før valget hva Venstre eventuelt savner. Og hvilke konkrete planer de har om de får innflytelse.

Terje Rønning og jeg er nok like store Lillehammer entusiaster. Men jeg deler ikke hans bekymring over at det er "altfor mye negativitet om byen i GDs spalter". Jeg er mer urolig hvis ensretting og romantiseringen skal ta overhånd. Enigheten bringer oss riktignok sammen, men det er uenigheten som bringer oss fremover. Og det er fremover vi vil, er det ikke?


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags