Verken sykehustoppene eller andre kan forvente en prosess uten motstand

Direktør Alice Beathe Andersgaard og styreleder Anne Enger må tåle den motstanden de møter.

Direktør Alice Beathe Andersgaard og styreleder Anne Enger må tåle den motstanden de møter.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

gd mener 
Sykehusledelsen frykter omkamper som gjør at byggingen av Mjøssykehuset ikke kan starte som planlagt i 2025. Den frykten forstår vi. Det er også riktig som sykehusdirektør Alice Beathe Andersgaard sier: det er viktig med framdrift.

Denne framdriften er nettopp direktøren og styrets ansvar. Andersgaard kan ikke be om en enkel veg uten hindringer. Verken toppene i Sykehuset Innlandet, sykehusstyret eller politikere som skal gjøre de endelige vedtakene og bevilge pengene som trengs, kan forvente en prosess og en arbeidsveg uten motstand.

Ikke uventet blir planene om nedlegging av Granheim lungesykehus i Gausdal et eksempel på konflikter som truer framdriften. Alle kjenner noen med erfaring fra behandling av lungelidelser. Svært mange kjenner noen med erfaringer fra nettopp Granheim. De vet hva Granheim har betydd. De vet også at norsk helsevesen samlet sett ikke er i nærheten av å nærme seg målet med samhandlingsreformen, og at kommuner flest ikke er klare til å ta ansvar for rehabiliteringsdelen av det Granheim driver med.

Akkurat det er ikke Sykehuset Innlandets ansvar. Men når det på toppen av dette er vanskelig å dokumentere andre konsekvenser av å legge ned i Gausdal og flytte sykehustjenestene til Lillehammer, er det naturlig at reaksjonene er sterke. Dette må Alice Beathe Andersgaard og Sykehuset Innlandet ta ansvar for.

Endring er alltid vanskelig. Endringer krever sterkere argumenter enn sementering. Hvis motstand og omkamper er en trussel mot framdrift, er det en måte å svare opp dette på. Det er ikke ved å beklage motstanden, men ved å dokumentere hvordan endring faktisk betyr forbedring. Det har de fortsatt ikke klart med Granheim.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags