Gorm Johansson skal ha fått streng beskjed fra tyskerne i vaktuniformer om at banneret som symboliserte støtte til sønnen, med påskriften «Rødbart Johansson» og norske flagg, ikke ble tillatt under det berømte rennet i Garmisch-Partenkirchen.

– Jeg ble skikkelig forbannet. Men prøvde å argumentere med at vi måtte få lov og promotere vår hopper. I frustrasjon spurte jeg om «hva hvis det hadde stått Wellinger (tysk OL-vinner) på det». Da fikk jeg til svar at da hadde det vært greit, sier Gorm Johansson til VG.

Far og mor, som er på tur i Hoppuka med familie, venner, slektninger og Roberts kjærestene Marlene Messel i en gruppe på 13 personer forteller til VG at han fikk klar beskjed om at han og følget ville bli kastet ut fra tribunen hvis de prøvde å ta med supportermaterialet inn.

Les også: Skuffende norsk start i nyttårshopprennet

Fikk ta det med likevel

VG la frem hendelsen for Ingo Jensen, pressesjef for Hoppuka, og han tok umiddelbart fatt i saken. Han beklaget overfor Gorm Johansson. Banneret ble klargjort. Men først et stykke ut i finaleomgangen.

– Dette var en tabbe av noen personer. Banner er tillatt så lenge det ikke ødelegger utsikten til bakken for andre tilskuere. Det er beklagelig at dette skjedde. Vi skjønner hvor mye dette betyr for Robert Johansson tilhengere, sier Ingo Jensen.

– Dette har gjort meg fly forbannet. Denne hendelsen ødela alt. Det må da være lov å heie på våre egne her i Tyskland, sier Johansson.

Robert Johansson som bommet i konkurransen med en skuffende 19. plass synes hele saken er trist.