Vi kan ikke tillate at folk utsettes for det som nå rammer Børge Wilhelmsen

Børge Wilhelmsen vil tilbake i arbeid etter kreftbehandling. Staten må gi ham sjansen, ved å betale medisinen han mener at vil gjøre det mulig.

Børge Wilhelmsen vil tilbake i arbeid etter kreftbehandling. Staten må gi ham sjansen, ved å betale medisinen han mener at vil gjøre det mulig.

DEL

gd mener
Børge Wilhelmsen er 58 år. Han er i ferd med å bli spilt ut over sidelinja i arbeidslivet, etter kreftbehandling. Han har forsøkt en medisin han mener har god effekt, kanskje så god at han kunne kommet tilbake i arbeid. Staten vil likevel ikke betale de 1300 kronene i måneden medisinen koster, og når Wilhelmsen klaget på avslaget, var svaret at det vil ta et halvår å behandle klagen.

Wilhelmsen mener det grenser til systemsvikt når det tar seks måneder å behandle en enkel klage på et refusjonsvedtak. Det er ikke bare på grensen, det er langt over hva som er akseptabelt. Vi har et helsevesen og et helsebyråkrati som ikke er i stand til å løse viktige oppgaver godt nok og raskt nok. For enkeltpersoner kan det ende med både tap av rettigheter og med at de sklir ut av arbeidslivet altfor tidlig. De blir en del av det som framstår som en ikke kontrollerbar utvikling, der altfor mange ender i uførhet.

Byråkratene har fått noen regelverk å forvalte. Samtidig viser Børge Wilhelmsen sitt eksempel hvor galt av sted byråkratisk anstaltmakeri kan gå. Hvis Wilhelmsen mener han kan bli arbeidsfør ved at Staten dekker medisinutgifter på noen hundrelapper i måneden, bør byråkratiets oppgave være å støtte pasientenes initiativ. Og hvis Helfo mangler hjemmel for å si ja, får de be statsråden om å få en slik mulighet.

Wilhelmsen sitt eksempel viser hvor galt av sted byråkratisk anstaltmakeri kan gå

Det er også meningsløst at helsebyråkratiet skal bruke mange måneder på å behandle en klage fra et menneske som føler at han har stått utenfor arbeid for lenge. Gjennom noen år og fra flere regjeringer har budskapet vært at flere må jobber lenger. I innsatsen mot høyt sykefravær handler alt om tidlig innsats, om å opprettholde kontakten mellom arbeidstaker og arbeidsgiver, og om å komme tilbake i jobb så tidlig som mulig. Da kan vi ikke tillate at folk utsettes for det som nå rammer Børge Wilhelmsen.
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags