Vi liker ikke flertallsarroganse

Hva er godt politisk lederskap i krisetid, Terje Rønning (V), Johannes Wahl Gran (MDG), Ingunn Trosholmen, Oddvar Møllerløkken, Knut Arne Vassdokken og Mads Furu?

Hva er godt politisk lederskap i krisetid, Terje Rønning (V), Johannes Wahl Gran (MDG), Ingunn Trosholmen, Oddvar Møllerløkken, Knut Arne Vassdokken og Mads Furu?

DEL

gd mener 
Midt oppe i en situasjon med utfordrende kommunal krisehåndtering, har det oppstått et politisk intermesso i Lillehammer. Fra opposisjonspolitikere klages det over at ordføreren har avlyst møter i kommunale utvalg. Ordføreren forsvares av sine egne, som mener «det er riktig å prioritere det viktigste først». Dette forsvaret får Høyres Oddvar Møllerløkken på banen, og foreløpig sist ut er gruppeleder Mads Furu i Ap.

Det er fare for at flere kommer til å se tilbake på dette ordskiftet som pinlig. Ingen er vel uenig med varaordfører Terje Rønning, planutvalgsleder Knut Arne Vassdokken og andre utvalgsledere, når de skriver at det nå er riktig å prioritere det viktigste først.

Vi skal ikke bestride at en naturlig konsekvens av dette kan være å sette utvalgsarbeid på vent fordi andre kommunale oppgaver er viktigere. Men vi liker ikke flertallsarroganse. Problemet med klimaet i Lillehammer-politikken er at noen synes å mene at et flertall er gitt all makt i himmel og på jord.

Dette blir ikke bedre av at gruppeleder Mads Furu benytter anledningen til å skrive om at «Høyre ikke har øynene festet på rett ball, fomler rundt i regelverket og snubler når ballen skal legges i målet. Det er nesten flaut å se på.»

Når en situasjon krever samhold og samling for å ta seg igjennom en vanskelig tid, har den og de som representerer makta et særlig ansvar. Det hadde knapt kostet verken tid eller penger å kalle sammen utvalgsledere og gruppeledere for å legge en kriseplan for lokaldemokratiet. Det hadde vært god ledelse. I likhet med så mye annet trenger også folkestyret godt stell i slike tider.

Gode ledere blir bedre av å møte god motstand. Det gjelder også kommunal kriseledelse. Ordføreren i Lillehammer blir en bedre ordfører og bedre kriseleder ved å inkludere folk som kan gi henne motstand, mer enn panegyrisk støtte.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags