Det har lenge vært snakk om å evakuere barna fra flyktningleiren i Moria. Tusenvis av mennesker lever under forferdelige omstendigheter, og ingen barn fortjener å vokse opp på denne måten.

Likevel har regjeringen vår lenge ikke ønsket å evakuere noen barn. De hørte igjen og igjen at det er krise, men en brann var det som skulle til. Likevel vil de nå bare hente 50, og i tillegg menes det at de skal telles som kvoteflyktninger! Jeg synes det å mene at 50 er nok, eller til og med for mye, er egoistisk. Norge er et av de rikeste og beste landene å leve i. Vi lever på denne kloden sammen, og må bruke de ressursene vi har til å hjelpe hverandre.

Mange mener at vi heller må tenke på våre egne, men det at vi hjelper flyktninger betyr på ingen måte at vi ikke tar oss av de som bor i Norge! Jeg kom over flere kommentarer som sa at det ikke er rart folk blir rasister når "de folka" kommer til landet vårt og får det som de vil. Jeg skjønner virkelig ikke at voksne mennesker kan oppføre seg sånn.

Lillehammer og flere andre kommuner har tatt ansvar, nå er det på tide at regjeringen gjør det samme. Det å vente på at 8-10 andre land skal evakuere først, er rett og slett barnslig. Liv står i fare. Stå fram som et godt eksempel. Voks opp og ta ansvar.

Line Hagen, medlem i Midtdalen AUF, Ringebu