Vi må sørge for at våre lesere blir bedre kjent med kandidater som med størst sannsynlighet vil bli kommunens neste ordfører

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

VALGET 2019
Jeg har vært med på å dekke lokalpolitikk og lokalvalg i snart 40 år i vårt distrikt. I år har GD tatt konsekvensen av noe vi lenge har diskutert. Vi må sørge for at våre lesere blir bedre kjent med kandidater som med størst sannsynlighet vil bli kommunens neste ordfører.

Derfor er presentasjonen av ordførerkandidater et viktig tillegg til øvrig journalistikk vi leverer framfor et valg.

I valg etter valg har partier og politikere fortalt at det er partiprogrammet som er viktigst for velgerne. Mange har opplevd det som ubehagelig å få et for sterkt personlig fokus.

Så vet de aller fleste, partier og folkevalgte, ja, velgerne med, at en toppleders holdninger, erfaringer og prioriteringer alltid er en viktig brikke for hvordan vedtak utformes og konkluderes.

Lederskap, også evne til å inkludere og få lagspillet til å fungere best mulig, kan være det som gjør en stor forskjell. Også i en kommune.

GD har snart presentert et titalls ordførerkandidater. Vi har plukket ut jevnt over to kandidater i hver kommune. Kan hende vil vi oppleve et overraskende valgresultat. Kan hende vil vi etter valget oppleve et overraskende forhandlingsresultat.

Med stor grad av sannsynlighet tror vi likevel at de fleste av distriktets ordførere vil være presentert for våre lesere når serien er unnagjort.

Mange velgere er på søken etter å finne en kandidat de kan identifisere seg med, som man tror vil være representativ for det man selv står for. Dette gjelder også for mange av de 70 listene det vil være å velge blant den 9. september i vårt distrikt.

Mange velgere vil stemme på andre lister og andre kandidater enn de GD presenterer. Dette er viktig. Mange av disse vil være avgjørende i valget av hvem som til sist blir ny ordfører. Så sier det seg selv at GD med serien har lagt vekt på kandidater, ikke listene.

Om kort tid starter vi også med presentasjonen av årets valgmålinger. GD vil presentere politiske målinger for samtlige kommuner. Også dette et nytt tiltak av året.

For den aktive og engasjerte GD-leser vil standpunkt i saker og temaer for lengst være kjent. Partiprogram er i tillegg tilgjengelig for enhver leser.

Valgdeltakelsen varierer. Det er viktig å nå fram til grupper som til vanlig ikke ser på lokalpolitikk som det viktigste å bruke tid på. Derfor ser vi også hvordan aksjonsdemokratiet ofte griper om seg. Mer enn å delta i og å stille opp i forpliktende lokalpolitisk arbeid.

GD gir nå mange tusen flere lesere – og velgere – anledning til å komme innpå de som vil stå i spiss for styre og stell fram til 2023.

Våre kommuner er i endring. De blir ikke mindre, eller færre, i neste periode. Vår oppfordring å tilføre lokalpolitisk arbeid enda større engasjement. Med ledere vi kjenner til.

Hallvard Grotli

Politisk redaktør i GD


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags