Hva er forskjellen på pride-festival og vår straight pride familiefestival? Pride betyr stolthet, med andre ord betyr pride stolthet over å være homofil og lesbisk, straight pride defineres å være stolt over å være heterofil. Hva er forskjellen, begge er stolte av sin legning.

Barnehager, skoler, ordførere og andre myndighetspersoner stiller opp i kraft av sin stilling, og gir støtte i alle bauger og kanter, hvor er vår støtte? Alle snakker om at pride står for inkludering og toleranse, hvor er inkluderingen og toleransen når ordfører Jon Halvor Midtmageli går ut i mediene og forteller at kommunen skal markere motstand mot familiefestivalen under festivaldagene, og samtidig prater han om bekymring for splittelse, nettopp ved å varsle motstand mot festivalen skaper han splittelse.

Både voksne og ungdom spør meg hvor er min festival, og hvor er mitt flagg, jeg er ikke homofil, jeg er heterofil. Vi skal lage en hyggelig familiefestival for alle som starter med et fargerikt opptog, og der er det ikke tillatt med motstandsmarkeringer av noe slag, vi skal stå for glede, liv, toleranse og fest. Det meste er gratis, gratis inngang og fire gratis måltider under festivalen. Dette for at ingen skal ekskluderes på grunn av dårlig økonomi. Jeg dekker alt fra min egen lomme. Festivalen skal være inkluderende og tolerante, alle er velkommen, uansett seksuell legning eller hudfarge. Vi er jo alle en del av en familie.

Egil Fjeldstad, Tretten