Gå til sidens hovedinnhold

Vi trenger et importforbud mot pelsdyr

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Venstre har prioritert dyrene. De siste 8 årene har vi sikret dyrepoliti i hele landet, og et forbud mot pelsdyrnæringa.

For 4 år siden gikk Venstre inn i regjering. På grunn av Venstre ble dette Norges mest dyrevennlige regjering. Endelig kom et forbud mot pelsdyrnæringa. En næring som har hatt ville dyr i små nettingbur. Bur som har gitt stor påkjennelse og lidelser for dyrene. Dyrene i pelsdyrnæringa skal naturlig ha store området å bevege seg på, med omgivelser som er tilpasset deres behov. Det klarer ikke små bur å oppfylle.

Pelsdyrforbudet har vært en stor seier for dyrene. Likevel har enda kampen for dyrs frihet og rettigheter en lang vei å gå. Et importforbud mot pels må innføres.

Et importforbud mot pels sikrer at vi sier tydelig nei mot pelsdyrindustrien i hele verden. Ville dyr hører ikke hjemme i bur – heller ikke i utlandet. Venstre går til valg for å styrke dyrs frihet, velferd og rettigheter. Enig? Stem Venstre.

Omar S Yagci, leder i Innlandet Unge Venstre