Gå til sidens hovedinnhold

Mer fra Gausdal-Tube

Artikkelen er over 7 år gammel

Gausdal kommunes videoer på YouTube konkurrerer vel ikke helt med «The Fox» og Ylvis i antall treff. Uansett kommer det nå nye snutter med mer Gausdal-snacks.

GAUSDAL: – Hittil har vi hatt over 20.000 treff på «KomTilGausdal»-videoene på YouTube, som ble lagt ut i fjor. Sammenlignet med andre kommuner som har gjort noe lignende, er det ikke verst. Mange treff sier likevel ikke så mye. Men om bare ti nye velger å bo i Gausdal, er det kjempebra, sier Kjellfrid Flækken, informasjonsrådgiver i Gausdal kommune.

Nå legges det ut tre nye videoer som viser mer av hva Gausdal har å by på for turister, for folk som tenker på å flytte til bygda – og for gausdøler som ikke vet absolutt alt om egen bygd.

Temaene er terrengsykling, rideturer i fjellet og Youth Forum ved Pierre Coubertin-skolen Gausdal videregående.

Snart kommer to videosnutter til, om Langsua nasjonalpark og Espedalen. Alt er produsert for Gausdal kommune og Gausdal næringstorg av Jon Gunnar Henriksen og Henriksen & Røste data.

Videoprosjektet finansieres delvis av såkalte DA-midler, penger som blant andre Gausdal kommune får tilbakeført fra Staten som kompensasjon for økt arbeidsgiveravgift, og som skal brukes til støtte til næringsutvikling.

– Dette er materiale som Gausdal kommune kan bruke i mange sammenhenger. Vi synes videoene skildrer godt stemningen, ikke minst det med roen og stillheten i naturen. Dette er også noe som er i tida. Du kan vel si vi viser fram godsida av Gausdal. Men vi har nå mye fint også, da, sier en blid informasjonsrådgiver.

Enkelte reiselivsvirksomheter får nødvendigvis litt ekstra eksponering i videoene. Men det er ikke snakk om betalt produktplassering.

– Nei, det er ikke tatt slike hensyn, sier produsent Henriksen.

Kommentarer til denne saken