Ungdommens skrekk

Trine-Lise B. Høyesveen og Ingrid-Elisabeth S. Olsen begge 20 år og dermed innen snutevidde for Tutta. Polhunden er trent til å sjekke aldersgruppene fra 25 og nedover. Og det gamle «Skjegg er legg»-trikset biter ikke på denne bikkja.

Trine-Lise B. Høyesveen og Ingrid-Elisabeth S. Olsen begge 20 år og dermed innen snutevidde for Tutta. Polhunden er trent til å sjekke aldersgruppene fra 25 og nedover. Og det gamle «Skjegg er legg»-trikset biter ikke på denne bikkja. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Tutta (2,5) er Norges eneste polkontrollør som bokstavelig talt kan lukte urent mel i polposen. Se video av Tutta i aksjon!

DEL
– 10.000 ungdommer måtte sette flaska tilbake grunnet manglende legitimasjon i fjor. Det er alvorlig og økende problem, forteller polsjef i Lillehammer Marit Furuhaugen og titter kjærlig ned på Tutta –Vinmonopolets nye våpen i kampen mot tørste mindreårige.

Lukter stress

Tutta er 2,5 år gammel Working Springer Spaniel, og hun er i ferd med å bli rikskjendis. Den lille hunden er frontfiguren i Vinmonopolets nye kampanje og har blitt paradert gjennom 12 pol i landet til nå. Ikke uten grunn. Hennes utmerkede nese er nemlig trent til å sniffe stresshormoner.

– Hun markerer på høye verdier og luker bort lave, forklarer trener og matmor Torun Thomassen.

På Lillehammer i går fikk Tutta brynt seg på en journalist med påmontert hormonpose. Hun markerte umiddelbart, og strengt. Derimot gikk hun vennligere til verks overfor 20-åringene Trine-Lise B. Høysveen og Ingrid-Elisabeth S. Olsen, som hadde rent mel i polposen.

– Jeg tror dette kunne fungert, sier S. Olsen litt humrende.

Begge jentene er enig om én ting.

– Hun er jo så søt!!!

Kan være god løgndetektor

Og det er bra. Tutta er foreløpig enestående som polkontrollør, og verken hun eller matmor har myndighet til annet enn å dele ut brosjyrer.

- Dette er en holdningskampanje. Vi er ikke ute etter å ta noen. Vi er mer ute etter å finne nye måter å nå fram på, sier trener Thomassen.

Men ideen kan være er anvendelig til flere ting.

– Hun er trent som krefthund. Hun kunne kanskje bli brukt som løgndetektor, funderer treneren.

Artikkeltags