Gå til sidens hovedinnhold

Vikersund-nedtur for favoritten Robert Johansson

Artikkelen er over 2 år gammel

De norske hopperne med Robert Johansson i spissen ble minst et par nummer for små og endte på 6.-plass i lørdagens lagkonkurranse. Slovenia vant rennet.

Det var gode flygeforhold i Vikersund lørdag og en del lange svev. Lengst var japanske Ryoyu Kobayashi med 241,5 meter. I finaleomgangen landet han på 237 meter.

Lagkonkurransen ble derimot vunnet av Slovenia foran Tyskland og Østerrike.

For første gang på 15 lagkonkurranser i skiflyging endte Norge utenfor pallen. De norske var 129,3 poeng bak slovenerne.

Johansson var norsk avslutter og fikk til 222 meter i sitt første hopp, men slo kraftig av til 208,5 meter i finalen. Hans sammenlagtkamp mot Raw Air-leder Stefan Kraft var med det plutselig over.

Sliten

Søre Ål-hopperen var 38,3 poeng bak østerrikeren før lørdagens renn. Kraft landet på 233 og 239,5 meter og økte avstanden i sammendraget etter to svev i Vikersund. Nå er han hele 95,4 poeng foran Johansson.

– Jeg har følt meg slitt sliten etter Trondheim. Jeg er skuffet på meg selv. Nå skal jeg dra for å sove, sa Johansson til NRK.

Han hadde ikke tid til å stoppe og snakke med andre medier.

Norge åpnet lagkonkurransen med Johann André Forfang, som landet på 219 meter. Han la på en meter i sitt siste svev.

– Det var litt blandet. Jeg synes gutta gjorde en OK jobb, men det holder ikke, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NRK.

Liker å fly

Så fulgte Anders Fannemel. Selv om han ikke har fått det til å stemme i hoppbakken denne sesongen, så liker han å fly. Han fikk opp 218 meter, men slo av åtte meter i annen omgang. Det var likevel ikke nok til å ta Norge inn kampen om en pallplass.

Marius Lindvik var norsk tredjemann og kanskje et litt usikkert kort. Han greide bare 186 meter i sitt første svev, og dermed tapte Norge til de beste. I annenomgangen manglet han en halv meter på å nå 200 meter.

Kobayashi, som er verdenscupvinner og toer i Raw Air-sammendraget, satte en flott personlig rekord med sine 241,5 meter i første omgang. Han ligger nå 8,5 poeng bak Kraft i Raw Air.

Sloveneren Domen Prevc hadde 245,5 meter i prøveomgangen tidligere på dagen. Det var pers for den unge sloveneren.