Gå til sidens hovedinnhold

Viktig InterCity-signal for Innlandet

Artikkelen er over 1 år gammel

GD MENER Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Regjeringen lot seg presse av Fremskrittspartiet. Det reviderte nasjonalbudsjettet fortsatte i ren koronatradisjon. Milliardene satt løst. Her skulle det ut penger til mange slags formål. Mange av dem helt meningsløse, fordi store summer går til drift og forbruk, som uansett må strammes inn i kommende år.

Innlandet står ikke fremst i køen for å få nytte av ekstratiltak Regjeringen kommer med. Desto viktigere er det å få bekreftet prosjekter som er i gang. Slik som InterCity-prosjektet fram mot Hamar, etter hvert også fram til Lillehammer.

Selv til Otta, Dombås og Trondheim er det viktig å holde utbygging av dobbeltspor i Stange i gang. Uten opphold. Uten å bli rammet av Statens handlingslammelse i E6-prosjektet Sjoa-Otta. Uten å bli rammet av skandalen for RV4-prosjektet på Gran.

Stange kunne blitt et nytt, trist minnesmerke

Stans i Bane Nor-prosjektet med dobbeltsporet i Stange kunne blitt et nytt, trist minnesmerke. Takket være Frp-representant Tor André Johnsen fra Hedmark, klarte Frp å presse regjeringspartiene til å bevilge drøyt 50 millioner kroner til videre baneinvesteringer.

Johnsen har ikke alltid hatt all verdens gjennomslag i eget parti. Denne gang har han stått på som en maur. Bare ettertida vil vise hvor strategisk viktig den fortsatte utbyggingen vil være.

Les også

Sørget for penger til videre utbygging av dobbeltspor

I første omgang sikres videre baneutbygging. Så vil det være Regjeringens videre arbeid med Nasjonal transportplan som vil vise hvorvidt Regjeringen, anført av Høyre, ønsker å stoppe et videre InterCity-prosjekt fram til Lillehammer.

Dobbeltspor er ingen nødvendig forutsetning for å føre IC-prosjektet fram til Lillehammer. Men mange steder trengs dobbeltsporet, inkludert til betydelige strekninger for krysningsspor. Dobbeltspor hele vegen til Lillehammer vil vi aldri få. Men IC-prosjektet må vi ikke gi slipp på.