– Det ligger veldig mye bak dette, for jeg har hatt litt å stri med den siste tiden. Jeg tror jeg kan vinne hver gang jeg stiller på start, så man blir litt sta av dette. Det viser også hvor kort vei det er fra fiasko og superglede, sa Jansrud til NRK etter at 30 løpere hadde kjørt.

Kjempet seg tilbake

Kjetil Jansrud, som brakk to bein i hånden i Kitzbühel,kjempet en knallhard kamp mot klokka for å bli VM-klar etter skaden. Han var ikke heldig og endte på 22. plass i super-G tidligere denne uka.

Han slo sin romkamerat de siste ti årene med to hundredeler, men det tok Aksel Lund Svindal med et smil.

– Under OL i fjor var det jeg som hadde hundredelene på min side, så dette er helt greit for meg, sa Svindal til NRK i målområdet etter at 30 løpere hadde kjørt VM-utforen i svenske Åre. Aksel Lund Svindal kjørte sitt siste renn i karrieren.

Jansrud først ut av de norske

Jansrud var første nordmann ut med startnummer seks, og ledet etter samtlige passeringer ute i løypa. Han økte ytterligere på de to siste passeringene og var i mål hele 0,65 foran lederen Matthias Mayer.

Jansrud på 22. plass: – Kjøringen min var rotete 

På startnummeret etter kom Aleksander Aamodt Kilde. Kilde var Norges svakeste på onsdagens super-G og fikk det ikke til å stemme i tåkehavet i Åre. Han tapte terreng gjennom hele løypa og la seg inn på 4. plass, 0,82 bak Jansrud.

Hundredeler skilte

Så var det klart for Aksel Lund Svindal. I hans siste renn som alpinist endte han fattige 0,02 sekunder bak Kjetil Jansrud i mål.

Kvitfjell kan få ekstra renn