Jubelen sto i taket
hos Nordic Entertainment Group (NENT) da de først fikk TV-rettighetene for skøyteløp, og deretter nordiske grener og alpint. Dette var stort, mente de, og selskapet så fram til virkelig å glede det norske folk med vintersport.

Akkurat som om vintersport er noe helt nytt for befolkningen.

NENT er for folk flest mest kjent for å fordumme folks hverdag med svada som Big Brother og Paradise Hotel. De har hjulpet til med å rekruttere influensere på løpende bånd. Få ting beriker vel menneskers liv mer enn influensere som med sine Luis Vuitton-vesker reiser land og strand rundt for å påvirke oss.

Men nå skal NENT altså glede det norske folk med å gi folket vintersport. På internett reklamerer de med at de faktisk skal kunne tilby dette reklamefritt for den hyggelige prisen av 329 kroner måneden. TV'n har etter hvert blitt en boks som gir deg masse regninger. En ting er at man blir trukket over skatteseddelen for å ha TV. Man må i tillegg kjøpe seg en tilbyder som kan tilby drøssevis av kanalpakker. På toppen av dette man igjen betale 329 kroner for å se noen skirenn. Det begynner å bli dyrt å være TV-seer.

Jeg tenker at det er to store tapere her. Den ene taperen er idretten. Hvem husker vel sist de så et skøyteløp? Denne idretten er gjemt bort i kanalvirvaret folk opplever på fjernkontrollen sin. Nå skal langrenn, alpint, kombinert og hopp inn i det samme systemet. Vil folk endre TV-vanene? Er folk villige til å betale flere hundre kroner på vinteren for å ha dette tilbudet de har hygget seg med i flere år? Hvordan vil dette virke inn på sårbare idretter som trenger forbilder i TV-ruta som skaper både bredde og rekruttering.

Den andre taperen er forbrukeren. For mange eldre har vintersporten vært et høydepunkt i tilværelsen. Mange av de eldre er ikke så flinke til å bruke fjernkontroll eller vite hva en app eller applikasjon er. Det at vintersporten skal gjemmes bort i kanalmylderet på fjernkontrollen vil for noen endre hverdagen og gjøre livet fattigere.

Derfor synes jeg vinteren 2021/2022 er en real nedtur for folk flest. De som sier at penger bestemmer det meste, har sannsynligvis rett. Det er stor skandale at aktører som NENT og Discovery skal frata folk noen av de fineste TV-øyeblikkene folk kan ha i livene sine.

Terje Hanstad, Ringebu