Virvar om pels i Regjeringen

MÅ SNU: Frp og Høyre tar til orde for bedre erstatningsordninger for pelsdyravvikling.

MÅ SNU: Frp og Høyre tar til orde for bedre erstatningsordninger for pelsdyravvikling. Foto:

DEL

GD MENER
Tirsdag går høringsfristen
ut for kommentarer til forslaget om erstatningsbeløp for bøndene som må slutte med pelsdyr. Allerede nå kan vi trygt slå fast at i denne saken er Regjeringen i utakt med seg selv. Det sendes signaler i hytt og vær.

Senterpartiet har allerede at saken kommer opp i Stortinget til høsten. Om ikke før så blir det en omkamp om avviklingsordningene da.

Fremskrittspartiets talsmann, Morten Ørsal Johansen er knallhard i kritikken mot landbruksminister Olaug Bollestad. Frp vil ha slutt på «tullet» om pelsdyr. Han viser til at pelsdyrbøndene vil «tape enorme verdier» med den foreslåtte ordningen.

Innlandet Høyre har kastet seg på samme stormløp mot egen regjering. Partiet krever en ny og bedre erstatningsordning.

I utgangspunktet var også KrF imot avviklingen av en lovlig næringsvirksomhet i Norge. Men både Høyre og Frp lot Venstre få sin «seier» ved å avvikle pelsdyrnæringen.

Det er patetisk å se hvordan Frp og Høyre forsøker å hvitvaske seg selv om pels

Det er patetisk å se hvordan Frp og Høyre i fortsettelsen nå forsøker å hvitvaske seg selv. Samtidig er det selvsagt helt avgjørende at det norske samfunnet ikke skal ruinere et par hundretalls familier gjennom et stortingsvedtak. Slikt har aldri skjedd i norsk historie. Det vil selvsagt framstå som en skamplett om dette ikke blir ordnet opp i.

Morten Ørsal Johansen har aldri lagt skjul på hva han mener om Frps knefall. Derfor håper vi hans utblåsing mot KrF-ministeren vil ha effekt. Dersom Frp-representanten forankrer signalet hos Siv Jensen og Erna Solberg, bør det være en lett øvelse for Bollestad å sørge for endringer. Det bør samtidig virke preventivt mot nye korstog om forbud innenfor vårt husdyrhold.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags