BYGGMAGASINET

i Lillehammer og Gudbrandsdalen 2020

Electrical wiring, Electrician
Previous.png
Next.png

Kuldespesialist med varme anbefalinger

Uansett om du trenger litt varme eller avkjøling i hverdagen, stiller Åndheim Kulde alltid opp. I mer enn 30 år har de levert alt innen kjøl, frys og varmepumper til både næringsbygg og private boliger over hele Gudbrandsdalen.

Electric blue, Logo, Font, Text

ANNONSØRINNHOLD FRA

Leif M. Åndheim og Geir Ivar Blakarstugun er fortsatt aktive i firmaet de etablerte for snart 30 år siden. De to gründerne har alltid jobbet i bransjen, og i 1991 bestemte de seg for å starte for seg selv. I dag er firmaet Gudbrandsdalens ledende entreprenør innen varme og kulde, og tilbyr tjenester og produkter tilpasset både privat og næring.

– Vi er en solid aktør i bransjen som har vært her i mange år. Her tilpasser vi oss kundens behov og setter kvalitet og service i fokus. Med en omsetning på 20 millioner i året så er vi en aktør til å stole på i fremtiden også, sier daglig leder Torstein Heggestuen.

Den lokale aktøren akter ikke å hvile på laurbærene og nåværende suksess. Blikket er rettet mot videre utvikling og fremdrift. Målet er å fortsette å levere i alle ledd samt levere enda bedre løsninger etter hvert som produktene utvikler seg.

Et annet fokus er opplæring og rekruttering til bransjen. Åndheim Kulde er godkjent lærebedrift og har siden oppstarten hatt lærlinger med på laget.

– Vi har alltid hatt en til to lærlinger. Når en er utdannet, kommer den neste inn slik at de overlapper hverandre. Vi har hatt god erfaring med dette og har hatt flinke gutter med pågangsmot. Fokuset ligger på opplæring slik at de blir dyktige i faget. Ønsket er at de skal bli hos oss i mange år. Det er ikke stor tilgang til fagfolk innenfor vårt felt i Gudbrandsdalen, så det er ikke lett å rekruttere utenfra, forteller Heggestuen.

Han legger til at måten de jobber på er å gjøre faget interessant og tilrettelegge med en god arbeidsplass slik at lærlingene har lyst til å bli i mange år – også når de er ferdig med læretiden.

Fra 2020 er det forbudt å fyre med olje og parafin. Da er varmepumper et meget godt alternativ!

På full fart inn i norske hjem

En stor andel av oppdragene det siste året har vært varmeanlegg og varmepumper. Fra 1.januar 2020 ble det forbudt å fyre med fossil brensel. Alle boliger og næringsbygg som i dag bruker olje eller parafin til oppvarming må gå over til en annen energikilde. Et meget godt alternativ er varmepumper, som er meget energibesparende.

Nesten 80 prosent av energien som brukes i private boliger går til romoppvarming og varmt tappevann. Prisene på strøm og olje- og parafin er høye, og installering av varmepumpe vil redusere energikostnadene betydelig. Kostnadene ved installasjon av varmepumpe vil være tjent inn i løpet av noen få år.

Varmepumper kategoriseres etter hva slags medium de tar varme fra, og hvilket de avgir varme til.

Luft-til-luft varmepumper henter energi fra utelufta og avgir den direkte til innelufta i en bygning. Luft-til-vann varmepumpe henter energi fra utelufta og avgir den i et vannbårent system som går både mot rom oppvarming og tappevann. Væske-til-vann varmepumpe henter energi fra jorda og avgir den i et vannbårent system som går mot romoppvarming og tappevann.

Alle tre alternativene kan også bidra til nedkjøling om sommeren ved hjelp av forskjellige oppkoblinger.

– Det siste året har en stor andel av oppdragene vært diverse varmepumper og installering av disse. Vi har sett en betydelig økning i luft-til-vann etter forbudet mot fossilt brensel da disse har blitt veldig bra de siste årene til denne type applikasjoner, sier Heggestuen.

I 2019 installerte Åndheim Kulde ca. 280 luft/luft varmepumper i distriktet, men i følge Heggestuen vil det i 2020 bli en liten økning på dette antallet, i følge Heggestuen. Firmaet har kun kjente og kvalitetssikrede merkenavn på varmepumpene.

– Vi skal alltid levere kvalitetsprodukter til våre kunder. Vi har vært her i 30 år og skal være her i minst 30 år til, understreker Heggestuen.

5 gode grunner til å velge varmepumpe

1 Varmepumper gir lavere energiutgifter

2 Varmepumper er miljøvennlige

3 Varmepumper gir enkel og effektiv oppvarming av boligen

4 Varmepumper gir god komfort og godt inneklima

5 Varmepumper kan brukes til effektiv kjøling

Kilde: NOVAP

Med Åndheim Kunde er du sikret valg av riktig varmepumpe til ditt behov og installasjon utført av sertifiserte fagfolk.

Varmt anbefalt også av næringslivet

Med to avdelinger strategisk lokalisert nord og sør i Gudbrandsdalen kan Åndheim Kulde tilby tjenester i Innlandet. Totalt er det 13 ansatte, fordelt på ingeniører, teknikere og montører, som hver dag farter rundt mellom private boliger, næringsbygg og industribygg på oppdrag. Det innebærer en variert og hektisk arbeidsdag. Én dag installerer de varmepumper i en privat bolig og den neste et kjøle- og fryseanlegg i butikk.

Åndheim Kulde har høyt fokus på miljøvennlige, driftssikre og energieffektive løsninger. Lang erfaring og kunnskapsrike teknikere og montører gjør at bedriften kan bistå med å finne rett løsning og produkt for deres behov.

– Vi samarbeider også med en rekke lokale aktører. Dette medfører at vi kan påta oss store prosjekter også. Vi påtar oss alle typer oppdrag, små som store. Vi er alltid på jakt etter nye og gode samarbeidspartnere og prosjekter, enten som underleverandør eller hovedleverandør, understreker daglig leder.

I fjor var flere av de ansatte engasjert i et prosjekt i verneverdige Folldal kirke. I disse dager har de startet opp en 200 kW varmepumpe på en lokal ungdomsskole samt levert et fryserom med det naturlige kuldemediet CO2 hos en lokal pølsemaker.

Åndheim Kulde er totalentreprenør på prosjektene, som inkluderer levering og installering av komponenter og samkjøring med andre fag. Heggestuen forteller at dette er noen av de utfordrende og meget spennende oppdragene, de har vært involvert i den siste tiden.

Åndheim Kulde akter å bygge videre på merkevarenavnet de har opparbeidet seg. De er mer enn bare kjøle- og varmeanlegg. De er en solid og trygg aktør som setter kunder og kvalitet i fokus.

De er din lokale leverandør av varme og kulde i snart 30 år!

Åndheim Kulde har også lang erfaring innen installasjon og service på kjøleanlegg i alle typer næringsbygg.

Åndheim Kulde AS

  • Åndheim Kulde AS er Gudbrandsdalens ledende entreprenør innen varme og kulde løsninger.
  • Vi tilbyr tjenester og produkter tilpasset både privat og næring.
  • Firmaet ble etablert i 1991 av Leif M. Åndheim og Geir Ivar Blakarstugun.
  • Vi er i dag 13 ansatte med bred erfaring innenfor våre fagfelt.
  • Med vår lange fartstid i bransjen og en årlig omsetning på 20 millioner viser dette at vi er en aktør til å stole på også i fremtiden.
  • Vi har lokaler både nord og sør i Gudbrandsdalen, med Oppland og Hedmark som våre satsningsområder.
  • Våre erfarne teknikere og montører står klare til å utføre oppdrag på kort varsel og til avtalt tid.
  • Åndheim Kulde AS er en godkjent lærebedrift og har til enhver tid en lærling ansatt. Dette er en viktig rolle som vi har mye fokus på.
  • Vi er også medlemmer i flere foreninger innenfor våre fagfelt.

Kontakt oss

Adresse
Selsvegen 133, 2670 Otta
Åmillomvegen 3, 2630 Ringebu

Telefon: 61 23 59 00
Døgnvakt: 468 39 021
E-post:  post@andheimkulde.no

Se vår hjemmeside for mer informasjon
Følg oss på Facebook