BYGGMAGASINET

i Lillehammer og Gudbrandsdalen 2020

Sky, Mountain
Previous.png
Next.png

Arild har sprengt seg gjennom fjell i 35 år

Det er ikke alle forunt å få en pangstart på arbeidsdagen. I 35 år har Arild Mølmshaug sprengt seg gjennom fjell og gjort hverdagen enklere for entreprenører i små og store anleggsprosjekter.

ANNONSØRINNHOLD FRA

Firmaet ble etablert i 2016, men hovedpersonen har jobbet med det i en mannsalder. Det gjør Mølmshaug Fjellsprengning til en trygg samarbeidspartner til entreprenører som selv ikke har kvalifisert kompetanse i faget.

- Jeg fikk sprengningssertfikat i 1985, og har jobbet med det ved siden av å drive gård. Nå har jeg hatt sprengning på heltid de siste tolv årene, sier Arild Mølmshaug.

Etter mange år i bransjen har han opparbeidet seg god erfaring på alle typer sprengningsarbeider - fra mindre oppdrag for privatpersoner, til store og kompliserte vei- og tomteprosjekter for større utbyggere.

Construction equipment, Vehicle

Mølmshaug Fjellsprengning påtar seg alt fra små private oppdrag til større anleggsprosjekter.

Mange måter å sprenge på

Det er mange forskjellige måter å sprenge på, noe er litt mer forsiktig mens andre større prosjekter krever mer kompetanse. For eksempel kan det være annen type boring eller hvis du har behov for forankring i fjellet.

- Det er alltid en risikovurdering om det er mulig å gjøre utføre jobben forsvarlig. Stort sett holder det med normal standardforsikring som gjelder fem meter avstand fra husveggen. Hvis man er nærmere enn fem meter fra huset, må du ha tilleggsforsikring. Ellers er det mye planlegging, papirarbeid og utarbeiding av risikoanalyse før hver sprenging som vi ordner i forkant, forteller Arild.

I tillegg til boring og setningsdelen står også Arild for dekkemateriell i form av dekkematter og gravemaskin.

- Det finnes alltid en tredjeperson i nærheten, derfor er jeg veldig bevist på å at det meste skal gå på skinner under hver sprengning, understreker han.

Snakk med oss om:

Fjellsprengning

Boring

Forankring i fjell

Graving

Ny rigg med stor rekkevidde

Nylig gikk Arild til innkjøp av en ny finsk rigg som har kommet til Norge i løpet av årene. Denne har stor rekkevidde som fungerer utrolig bra.

- Jeg har også en rigg som er litt eldre, som er praktisk til mindre jobber som ikke gir noe skade på asfalt hvis man skal inn i gater og veier. Den har også mindre dimensjon på borehull slik at det er mindre ladninger per hull som gjør det enklere å drive med forsiktig sprenging, sier han.

Arild understreker at med forsiktig sprengning kan det være helt opp til en halv meter til eksisterende husvegg, dersom alle forhåndsregler er tatt.

Off-roading, Vehicle

Med en skreddersydd maskinpark er Mølmshaug Fjellsprengning utstyrt for de fleste utfordringer.

Velg en med lang erfaring

Mølmshaug Fjellsprengning vektlegger kundens ønsker og behov svært høyt. Etter lang erfaring i bransjen har firmaet fått gode tilbakemeldinger på arbeidet som de utfører.

- Jeg har kunden i fokus og gjør alltid mitt ypperste for at kunden skal med være trygg på utførelsen. Jeg har fått tilbakemelding på at jeg gjør en skikkelig jobb, sier Arild.

Mølmshaug Fjellsprenging har som flere andre bedrifter blitt rammet av covid-19 det siste halve året, noe som beror seg på at flere oppdrag har blitt flyttet til senere tidspunkt. Derfor har de nå god kapasitet til å hjelpe til med ditt prosjekt.

- Jeg har god plass til nye oppdrag nå som vinteren kommer, da er oppdrag som veibygging og større prosjekter mer relevant, avslutter Arild.

Geological phenomenon, Vehicle, Tree

Mølmshaug Fjellsprengning jobber stort sett overalt.

Mølmshaug Fjellsprengning AS

  • Etablert i 2016 av Arild Mølmshaug, som har 35 års erfaring i bransjen.
  • Utfører alt innen grunnarbeid, boring, sprengning og transport.
  • Topp moderne utstyr for store og små jobber.
  • Alle nødvendige sertifikater og godkjenninger.
  • Typiske oppdrag er sprenging i forbindelse med tomter, grøfter og veibygging.
  • Avansert måle- og planleggingsutstyr bidrar til god sikkerhet uansett prosjekt.

Kontakt oss

Adresse
Strandvegen 188, 2668 Lesjaskog

Telefon: 922 56 091
E-post: Amolmskog@fjellnett.no

Se vår hjemmeside for mer informasjon