BYGGMAGASINET

i Lillehammer og Gudbrandsdalen 2020

Wood, Beam
Previous.png
Next.png

Byggefirmaet som gjør hverdagen enklere for folk

40 år har gått siden Jens Sørby trådte inn i byggebransjen. Sønnen Lars fulgte etter og sammen eier de firmaet Sørby Bygg AS. Her tar de gjerne jobben med å bygge både drømmehuset og forenkle hverdagen til folk.

Font, Text, Logo

ANNONSØRINNHOLD FRA

Bedriften ble etablert sentralt på Lillehammer i 2014. Som byggmester siden 1980, er Jens Sørby daglig leder og sønnen Lars Sørby er medeier, i tillegg til en tredje deleier. Sammen på laget er de åtte ansatte.

Sørby Bygg AS tilbyr hovedsakelig nybygg, tilbygg og rehabilitering.

Nylig hadde firmaet en stor renoveringsjobb hos familien Gallefoss på Biri. Boligen skulle forvandles slik at halvparten av boligen ble gjort om til en adskilt leilighet for sønnen Magnus som sitter i rullestol.

– Alt er bygd opp til en universell utforming slik at ingen dørterskler hindrer for rullestolbruk. Vi har bygd nytt bad, gjort om kjøkkenet og laget en åpen løsning som foreldrene benytter, forteller Lars.

Room

Bjørn Gallefoss (f.v.) og sønnen Magnus er storfornøyde med jobben Lars Sørby og kollegene har gjort med renoveringen av familiens hus.

Bygget om hus til å bli rullestolvennlig

Det er ingen tvil om at det har vært en omfattende prosess, arbeidet startet i oktober 2019 og var ferdig i august 2020. Jobben i seg selv har bevist at Sørby Bygg takler enhver utfordring.

– Det har vært et spennende prosjekt hvor vi har vært kreative og tenkt gode løsninger. Her måtte vi finne løsninger på veien da vi måtte fjerne bærevegger og legge inn dragere skjult i konstruksjoner, siden det er takheis i flere av rommene, sier Lars.

Familien på Biri bodde i huset under hele ombyggingen.

– Jeg og sønnen min lå på stua og kona bodde i andre etasjen. De snekra i vei hele dagen, men det gikk veldig bra. Kommunikasjonen mellom oss var utmerket og de er noen svært dyktige snekkere, sier Bjørn Gallefoss.

I dag har Magnus fått en fin og tilrettelagt leilighet på 50 kvadratmeter. I tillegg ble det bygd to rullestolramper til begge verandadørene.

– Hele prosessen gikk fint for seg, uten noe problemer. Vi har rett og slett fått oss et nytt hus, og vi er storfornøyd. Vi vil gjerne takke samarbeidspartnerne til Sørby Bygg AS, Fløtlien Elektro AS og Rørlegger Bjørke AS, sier Bjørn.

Interior design, Building, Ceiling, Property, Room

Magnus har fått et topp moderne bad som er både lekkert og praktisk, der alt er lett tilgjengelig på én flate.

Real estate, Living room, Interior design, Home, Floor, Furniture, Ceiling, Building, Property

Stua til foreldrene har også fått en solid oppgradering.

Residential area, Real estate, Roof, Cottage, Architecture, Siding, Building, Home, House, Property

Fasaden på huset har også fått en ansiktsløftning, med blant annet tre nye rullestolramper.

Få penger tilbake ved å gjøre energitiltak i hjemmet

Selv om nybygg, tilbygg og rehabilitering er det Sørby Bygg har som hovedprosjekter, tilbyr de også blåseisolering, service, vedlikeholdstjenester og energirådgivning.

Bedriften har sentral godkjenning, er godkjent mesterbedrift og har godkjenning for radonmåling samt utbedring og installering i nye og eksisterende boliger. I tillegg er firmaet servicepartner for Velux takvinduer og de representerer Isomax Energi AS avdeling Innlandet med blåseisolering.

– Vi opplever stadig vekk at flere ønsker å bidra til et bedre miljø, noe som vi også har rettet fokuset på.

Er du lei av dyre strømregninger, fortvil ikke. Sørby Bygg AS tilbyr godkjent energirådgiver som kan veilede deg til gode løsninger ved oppgradering av din bolig.

– Vi er ofte hos privatpersoner som har i planene å gjøre tiltak på boligen sin. Vi rådfører og lager en utfyllende rapport som kan bidra til å løse problemet for deg, sier Lars.

Ved å benytte en energirådgiver kan du motta pengestøtte gjennom Enova-tilskuddet for en rekke energitiltak hjemme.

Når du benytter deg av energirådgiver vil Lars komme på besøk og fylle ut en rapport som vil vise deg effekten av dine planlagte tiltak, samt at du vil få en energimerking av boligen din. Noe som også er viktig å ha når du eventuelt skal selge den.

Snakk med oss om:

Nybygg, tilbygg og rehabilitering

Blåseisolering

Energirådgivning

Radonmåling og -utbedring

Velux takvinduer

Stian Bruket er en dyktig håndverker som har taket på det meste.

Fordeler for boligen din

– Den største fordelen med energieffektive bygg er at du sparer fyringsutgiftene. Løsninger som jordvarme, luft/vann varmepumper er gode alternativer til fornybar energi for oppvarmingen av bolig, sier Lars.

Han understreker at ikke alle velger å gjøre endringene på boligen som må til for at kravene skal innfris, men du får likevel støtte fra Enova til bruk av energirådgiver.

I motsetning til dagens modulbaserte byggemetoder, velger Sørby Bygg å sette kunden i fokus og tilfredsstiller individuelle behov.

– Ved å være et fleksibelt selskap med allsidig kompetanse ønsker vi å gjøre hverdagen enklere for kundene våre. Vi står på hver dag, og planen er å fortsette og ha fornøyde kunder i framtida, avslutter Lars.

Sørby Bygg stiller mannsterke når du trenger et solid byggefirma til ditt prosjekt. Stian Bruket (f.v.), Erik Andre Skrukkerud, Jens Sørby, Lars Sørby, Wojciech Hamulewicz og Leslaw Ziajor.

Sørby Bygg AS

  • Bedriften ble etablert sentralt på Lillehammer i 2014 og har i dag åtte ansatte.
  • Sørby Bygg AS har sentral godkjenning, godkjent mesterbedrift, godkjenning for radonmåling med utbedring og installering i nye og eksisterende boliger.
  • Tilbyr godkjent energirådgiver som kan veilede deg til gode løsninger ved oppgradering av din bolig.
  • Sørby Bygg AS setter kunden i fokus og tilfredsstiller individuelle behov.

Kontakt oss

Adresse
Industrigata 52 b, 2619 Lillehammer

Telefon
Jens: 913 65 465
Lars: 416 57 401

E-post:  post@sorbybygg.no

Se vår hjemmeside for mer informasjon
Følg oss på Facebook