BYGGMAGASINET

i Lillehammer og Gudbrandsdalen 2020

Previous.png
Next.png

På tide å blåse nytt liv i huset?

Stokstad Bygg har 46 års erfaring med byggisolering. Nå ønsker firmaet at flere skal bli bevisst på hvordan man kan isolere på en mer lønnsom og miljøvennlig måte.

Text

ANNONSØRINNHOLD FRA

Yellow, Logo, Grass, Text, Font, Green

I 1974 etablerte Ola Stokstad sitt eget firma og det naturlige valget falt på Stokstad Bygg. På 90-tallet ble firmaet et AS. Den gangen var det nybygg og restaureringsprosjekter som sto på agendaen og etterhvert oppdaget Ola en helt ny og miljøeffekt måte å isolere bygg på.

– Jeg ble fryktelig gira da jeg fikk høre om det. Jeg har alltid vært opptatt av miljø og gjenbruk og skjønte fort at dette var et fint produkt, sier han.

Den store snakkisen var Isocell celluloseisolasjon, en isolasjonsmetode som stadig vinner større innpass i isolasjonsmarkedet. Stokstad Bygg utfører tjenester innenfor nybygg, tegning, lafting, restaurering, prosjektering og ikke minst blåseisolering.

– Jeg har gjort mye opp gjennom årene, egentlig burde jeg gå av med pensjon, men jeg klarer ikke holde meg unna. Planen er at sønnen min skal overta, han har sertifisering på Isocell celluloseisolasjon, sier Ola.

Isocell er et produkt som vinner stadig større innpass i det norske markedet. Bjørn Erik Horten (f.v.) og Sondre Stokstad står klare til å hjelpe huseiere som ønsker lavere strømregning og bedre inneklima.

Avispapir gjør isolering til en sensasjon

Det blir kaldere og kaldere utenfor, og ofte venter mange med å skru på varmen for å spare penger, men undersøkelser viser at med riktig isolasjon behøver du ikke være redd for å skru på varmen, så lenge du har kontroll på isoleringen i hjemmet ditt. Den vanligste formen for isolasjon, er mineralull. Det er isolasjon som ifølge Ola ikke kan måle seg med Isocell celluloseisolasjon.

– Isolasjonen blåses ut av komprimerte sekker ved hjelp av maskiner som løser det opp. Se for deg et bolighus på 100 kvadratmeter der loftet skal tilleggsisoleres med 20 cm, det er gjort på to til tre timer av to personer. Vi etterlater oss ikke rot og vi tar med oss posene og levere det til gjenvinning, utdyper Ola.

Isolasjonen lages av 90% retur avispapir og produseres ved bruk av grønn og fornybar energi. Papiret males opp i en tørr prosess. Under produksjonsprosessen tilsettes det mineralske salter. Dette gjør at isolasjon er brannhemmende, motvirker sopp, mugg, råte, skadedyr og tetter hulrom perfekt. Stokstad Bygg AS isolerer i vegger, gulv og tak.

Bjørn Erik Horten hjelper deg med å blåse nytt liv i huset, bokstavelig talt.

Miljøvennlig og penger spart

Fordelen med isolering er ikke bare et varmere hus - de positive ringvirkningene er mange. For å toppe dette kan Stokstad Bygg bidra med at du som kunde kan spare inn fyringsutgiftene på ca. tre år hvis du tilleggsisoleres loftet ditt med rett valg av isolasjon.

– Isocell celluloseisolasjon er et tungt og lufttett isolasjonsmateriale. Den tetter hver krik og krok uten å etterlate seg spill, sier Ola.

Når vi kjøper et hus eller en leilighet spør vi som regel om det er isolert, og når vi får ’ja’ som svar, tenker vi ikke mer over det. Men det burde vi gjøre. For det er mange penger å spare på strømregningen, om hjemmet ditt er ordentlig isolert.

– Denne isolasjonen er tung og kompakt og vil dermed holde mye lenger på varmen i huset, og på sommeren holder temperaturen seg stabil, sier Ola.

9 gode grunner til å velge Isocell

1 Fuktregulerende materiale – fukt påvirker ikke isolasjonsevnen
2 Høy brannmotstand – beskytter konstruksjonen mot brann
3 Ingen råte, sopp, mugg og skadedyr – uttørkende salter motvirker angrep
4 Behagelig isolering og optimalt arbeidsmiljø
5 Bedre inneklima – huset ditt kan puste
6 Naturlig grønn profil – fornybart materiale og 90 % består av gjenbruk og resirkulering
7 Varmeskap om vinteren og kjøleskap om sommeren – luft trenger ikke gjennom
8 Effektiv lydisolering – Lyd og luft går samme vei gjennom materialene
9 Lav internkonveksjon - Lav luftgjennomgang som gjør at man trenger mindre energi

Les mer om Isocell celluloseisolasjon

Wood, Standing

Isocell er en både god og effektiv metode for etterisolering av alle typer bygg.

Ingen oppdrag er for store

Det er ingen tvil om at Stokstad Bygg vet hva dem prater om, sammen med sine to ansatte kan Ola bekrefte at firmaet har mye kunnskap. Nytt eller gammelt hus, det spiller ingen rolle:

– Hvis du har et gammelt hus, og vi skal fylle i en vegg som er litt ustabil løses det ved at vi borer et hull som vi tetter når vi er ferdig å fylle isolasjonen, og resultatet blir perfekt. sier han.

Firmaet utfører oppdrag for både privat- og bedriftskunder, og fukt er et skrekkscenario for de aller fleste. Når man tar i bruk celluloseisolasjon brukes dampbrems og massen som blir i veggen vil derfor tåle fuktighet slik at treverk og konstruksjoner holder seg tørt.

– Vi har en stor kunde av oss som har brukt oss masse, Jora Laft og bygg AS. De bygger moderne fjøs. Vi kan bistå med isolasjon til alle slags bygg, sier han.

Denne type isolasjon hadde sitt innpass i Norge i 1984, med daværende navn "Isofiber". Nå foregår produksjonen i Tibro i Sverige.

– Jeg har så heldig som har en lokal transportør som henter produktet i Sverige og lagrer det hos oss meg lokalt. Jeg er stolt av å kunne si at det er Europas største produsent av Isocell celluloseisolasjon.

Stokstad Bygg AS har ikke tenkt å gi seg med det første, selv om Ola snart skal gå av med pensjon vil sønnen Simon Stokstad overta med stolthet.

– Vi har holdt på i mange år, noe som vil si at vi er god erfaring og vet hvordan isoleringen er og hvordan det skal gjøres, derfor er det bare å ringe, avslutter Ola.

Vehicle

Ola Andvord Stokstad (f.v.), Sondre Stokstad og Bjørn Erik Horten kan hjelpe deg med det aller meste innen byggtjenester.

Stokstad Bygg AS

  • Etablert av Ola Stokstad i 1974, og har i dag tre ansatte.
  • Utfører tjenester innenfor nybygg, tegning, lafting, restaurering, prosjektering og ikke minst blåseisolering.
  • Spesialist på produktet Isocell celluloseisolasjon.
  • Utfører små og store oppdrag for både privatpersoner og bedriftskunder.

Kontakt oss

Adresse
Stokstadåsen, 2680 Vågå

Telefon: 917 27 394
E-post:  ola.stokstad@gmail.com

Se hjemmesiden til CBI Norge
Følg oss på Facebook