Annonsørinnhold fra Rema 1000

Hva er dette?

 
 

Over 100 år som kjøpmannsfamilie

Pål Sommerseth har hatt stor suksess som kjøpmann for flere Rema 1000-butikker i over 30 år. Nå styrer han en stø skute på Strandtorget sammen med sønnen Stian.

Annonsørinnhold fra Rema 1000

- Jeg syns det er helt fantastisk at det er en familiebedrift som vi driver sammen, forteller Pål Sommerseth og ser bort på sønnen Stian.

- Ja, det er jo dette som er vår kvalitetstid sammen, kontrer sønnen og gliser.

Jeg er jo bestefar og har derfor ingen begrensninger når det kommer til og prøve å påvirke de til å velge riktig vei her i livet.

Bestefar Pål Sommerseth
GIR GJERNET: Far og sønn Sommerseth er veldig opptatt av butikken sin på Strandtorget.

Flere generasjoner kjøpmenn

Det er ikke noe tvil om at butikkteften ligger i blodet på familien Sommerseth. 

I 1916 startet nemlig bestefaren til Pål som kjøpmann. Faren fulgte selvsagt etter, og både Pål og hans bror endte opp som kjøpmenn. Nå er Stian fjerde generasjon kjøpmann i Sommerseth-familien. Han har også tre barn som får god pekepinn fra bestefaren om hva de bør bli når de blir store.

- Jeg er jo bestefar og har derfor ingen begrensninger når det kommer til og prøve å påvirke de til å velge riktig vei her i livet, sier Pål med glimt i øyet.

- De skal så klart få velge helt sjøl hva de vil bli, men sånn som meg og min bror i oppveksten har også dem allerede vært mye i butikken å hjulpet til med småting, forteller Stian.

Se videoreportasjen av far og sønn øverst i artikkelen.

ORDEN I SAKENE: Det skal være orden i butikken til Sommerseth-gutta.
FAMILIEBEDRIFT: Far og sønn, Stian og Pål Sommerseth driver Rema 1000 på Strandtorget.

- Jeg har en veldig snill kone

Butikken på Strandtorget blir 25 år neste år. Stian har mange gode barndomsminner fra butikken, som han nå driver.

- Jeg husker veldig godt da vi åpnet denne butikken. Her var det hyller og høyt under taket, så vi kunne  klatre høyt. Og sitte der å se på kunder og folk. Vi trodde at vi var i vår egen verden. Det var kjempestas, minnes han.

Tidligere har pappa Pål vært regionsdirektør i Rema 1000. Nå er det kun fokus på driften av Strandtorget, mens Stian i tillegg er kjøpmann for Rema 1000 på Vingrom. Det blir ikke mye tid til annet, innrømmer de. Det er også sånn de liker det best.

- Jeg har en veldig snill kone, som gjør det mulig å få kabalen til å gå opp med tre barn. Det hender så klart at vi sliter med å sy det sammen, og da er det greit at det ikke er en fremmed jeg må sende for å hente barna mine men at det er bestefar som kommer, forteller Stian og humrer. 

Rema 1000

Del artikkelen på Facebook