Lørdag 2. oktober arrangeres Red Bull 400 i Lysgårdsbakkene på Lillehammer. 400 meter rett opp hoppbakken med en høydemeterklatring på 140 meter står på programmet. Nå er det klart at verdensrekordholder på 400 meter hekk Karsten Warholm og tidligere langrennsløper Petter Northug er blant deltakerne.

Red Bull 400 har vært arrangert på norsk jord også tidligere. Northug deltok blant annet i Granåsen i 2019. Den gang endte det med B-finale og 51. plass med tiden 5:20, to og et halvt minutt bak vinneren.

– Den bakken her er veldig ærlig med formen din, det var mye verre enn jeg hadde trodd. Jeg hadde ikke en sjanse med min kropp opp her, det var mange som sprang forbi meg. Det var en brutal opplevelse og jeg står her og skjelver og er veldig glad for å være ferdig, sier Northug om deltakelsen i 2019 i en pressemelding.

På Lillehammer skal Northug både prøve seg individuelt på 400 m, men også i stafett med verdensmester og olympisk mester på 400 meter hekk, Karsten Warholm.

– Det her er en 400 meter hvor jeg virkelig ikke er favoritt og hvor mange har mulighet til å slå meg. Selv om det er min distanse så er ikke mine muskelfibre bygget for sprinte opp 140 høydemeter. På en 100m-etappe på stafetten skal jeg derimot være svært vanskelig å slå, og det er også en trygghet å ha med en kondislegende som Northug som kan dra lasset opp det hardeste partiet, sier Warholm før helgens konkurranse i Lysgårdsbakkene.