Det meste handler om lagvenninnene, og framfor alt Therese Johaug, når det blir snakk om norske medaljeforventninger i kvinnelangrenn foran VM i Seefeld. Heidi Weng har vunnet verdenscupen sammenlagt to sesonger på rad, men nevnes ikke i medaljediskusjonen.

Det har sin naturlige forklaring. Femteplassen på 10-kilometeren i Toblach dagen før nyttårsaften er 27-åringens beste individuelle plassering i verdenscupen i vinter. Det er mager kost til henne å være.

Weng styrer kort og godt mot en av sine svakeste verdenscupsesonger så langt i karrieren.

Les også: Maiken Caspersen Falla merker det godt når hun svinger av ved Strandtorget: – Nå er jeg endelig hjemme igjen

– Ikke i nærheten

Så tungt har det gått at Enebakk-jenta nærmest har glemt hvordan det er å ha godfølelsen da alt fungerer.

– Det har i hvert fall vært sånn nå. Jeg har ikke vært i nærheten, og trenger nok nesten ikke én hånd for å telle de gangene det har gått lett. Før kunne det føles lett 85 prosent av øktene. Det er stor forskjell på den fronten, sier langrennsprofilen til NTB.

Svarene på hvorfor kroppen ikke har lystret som den pleier kan ligge så langt tilbake som i avslutningen av forrige sesong. Kanskje presset Weng seg for hardt med sykdom i kroppen da.

 

I alle tilfeller har motgangen i vinter tæret på 27-åringen, og den påvirker også hva hun våger å håpe på når det nå skal kjempes om VM-medaljer i Seefeld.

– Jeg har ikke så veldig høye forventninger, og det tror jeg kanskje er like greit. Selv om jeg kanskje har holdt dem litt for meg selv, har jeg tidligere hatt høye forventninger og i tillegg visst at jeg har vært på et kjempebra nivå, sier Weng.

Mange bor i Lillehammer

Ski-VM i Seefeld har mange lokale deltakere med tilhørighet til Lillehammer-regionen.

Hopperen Robert Johansson fra Vingnes er den eneste vaskeekte lokale deltakeren og den eneste som har oppvokst i distriktet. Den norske hopptroppen i VM har for øvrig et solid innslag av Lillehammer-bosatte. Både Maren Lundby, Silje Opseth, Ingebjørg Bråten og unggutten Thomas Aasen Markeng bor i OL-byen.

Godt representert

Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla er blant de norske deltakerne som har hatt tilhold på Lillehammer i en årrekke. Lillehammer er godt representert med kvinnelige langrennsløpere. Både Lotta og Tiril Udnes Weng, Kristine Stavås Skistad og Kari Øyre Slind bor i byen. Sindre Bjørnestad Skar er også bosatt på Lillehammer. Martin Løwstrøm Nyenget fra Lillehammer Skiklub er reserve på laget, men bor nå på Siggerud.

Ingen på det norske VM-laget i kombinert har noen tilknytning til Lillehammer.