Gå til sidens hovedinnhold

World cup fiaskoen er Ap’s ansvar

Artikkelen er over 1 år gammel

leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Alle er enige om at rapporten fra selskapskontrollen av det kommunale World Cup selskapet (Lillehammer Skifestival) er krystall klar og knusende: Driften av selskapet har vært under enhver kritikk. Ap’s World Cup fiasko har kostet ufattelige 100 millioner kroner fra 2012 til 2018. Lillehammers innbyggere har betalt 23,4 millioner kroner; Oppland Fylkeskommune 8,5 millioner.

Ap er nå febrilsk opptatt av å skyve ansvaret fra seg. Eieren v/Aps ordfører har sittet og styrt selskapet i 7 – syv – år. Hva gjør Ap? Jo, de skylder på det styret de har valgt på nytt hvert år gjennom de syv årene! Høres det logisk ut? Tror du på det?

Rapporten fra selskapskontrollen sier det slik: «I henhold til eierpolitikk for Lillehammer kommune skal kommunen angi klare og langsiktige mål for selskaper der kommunen er eier.» «Det har vært utstrakt formell og uformell kontakt mellom» aksjeselskapet «og kommunen som eier». «Vi vil … vise til … at ordfører ble holdt løpende oppdatert.»

Den sammenfatter situasjonen slik: «Egenkapitalen både pr 31.12.15 og 31.12.16 var negativ med flere millioner. Oversikten over utviklingen i tilskuddene viser at økningen i tilskudd for årene 2017 og 2018 ikke medførte at selskapet gikk i balanse. Kommunen tok så vidt vi kjenner til heller ikke andre initiativ for å bedre økonomien i selskapet, som f.eks å ta initiativ til å endre styresammensetningen i LSF».

Mer drepende kan det faktisk ikke sies! Det er ikke tilfeldig at Ap må ty til personlig sjikane (Hammervold i GD 26.6.) for å forsøke å avlede oppmerksomheten fra det saken gjelder.

Les også: Driften og Aps styring har vært under enhver kritikk

Les også: Øglænd på ville veier