Gå til sidens hovedinnhold

World Cup på stram line

Artikkelen er over 2 år gammel

GD MENER Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Lillehammer som framtidig World Cup-arrangør er under press. Det er ikke fordi det ikke er attraktivt for Lillehammer, Norges Skiforbund og Norge å invitere WC-sirkuset hit til landet. Det handler derimot mer og mer om hvem som skal ta kostnadene ved å stå som arrangør.

Lillehammers nye politiske ledelse har gitt klare forsikringer: Det er uaktuelt med sugerør ned i kommunekassa ut over de midlene som årlig er lovet som arrangementsstøtte.

Noen har antydet, blant annet tidligere ordfører Espen Johnsen, at Skiforbundet kunne være åpen for å etterprøve sin form for støtte. Denne døra ble ettertrykkelig lukket, da forbundets generalsekretær i sitt innlegg i GD torsdag redegjorde for forbundets arbeid med å finne WC-arrangører.

Trykket øker på sponsormarkedet og det lokale og regionale næringslivet

President i Norges Skiforbund, Erik Røste, er utvilsomt en velvillig støttespiller for framtidige WC-arrangement i Lillehammer. Men skiforbundet har sine rammer å forholde seg til. Og i et stadig mer økonomisk presset skimarked, er det ikke lett for skiforbundet å love økt støtte til Lillehammer.

Dermed øker trykket på sponsormarkedet og det lokale og regionale næringslivet. Vi hører mye om hvor viktig slike idrettsarrangement er, og hvilken markedsføring dette gir. Da bør det organiseres et bedre økonomisk støtteapparat. Samtidig som kostnadene må ned. Er «dugnadsinnsatsen» for kostbar, slik det har utviklet seg?

Lillehammer kommune har sovet i timen med WC-underskudd år etter år. Nødvendige og reelle initiativ er ikke tatt. Først nå foreligger det klare politiske forpliktelser til hvordan WC og Raw Air skal gjennomføres uten ekstra kommunal medvirkning. Kanskje kan skiforbundet presses. Men så lenge forbundet mener det er enkelt å finne andre arrangører, kan det hende nettopp en slik utveg skal vurderes nærmere.