Ytterligere gjenåpning av barne- og breddeidretten kan drøye til 1. september

Av

Norske helsemyndigheter anbefaler at det ikke blir en ytterligere gjenåpning av barne- og breddeidretten før 1. september.

DEL

Det skriver VG onsdag.

Avisen har fått innsyn i et notat med anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, som skal ha blitt sendt til Helse- og omsorgsdepartementet 9 juni.

Det viser at helsemyndighetene ikke anbefaler at personer over 20 år i breddeidretten skal få trene som vanlig eller spille kamper før tidligst 1. september. Det er heller ikke anbefalt at det blir en ytterligere gjenåpning av barne- og ungdomsidretten, og det betyr blant annet at det kan drøye til etter 1. september før det er mulig å spille kamper i barne- og ungdomsfotballen.

På en pressekonferanse onsdag ettermiddag, uttalte Bent Høie i følge VG at myndighetene så langt ikke har satt en dato, og understreket at det ikke alltid er slik at regjeringen følger rådene fra helsemyndighetene.

– Regjeringen vurderer rådene å selvstendig grunnlag og vurderer fortløpende. Vi har ikke noen konkret dato for en eventuell endring ennå, sa Høie, og la til:

– Det er ikke alltid vi følger rådene, av og til legger vi vekt på andre synspunkter, sa helseministeren i følge VG.

Artikkeltags